Voetbal

Pirlo wil dat Juventus minder afhankelijk wordt van Ronaldo

28 november 2020 22:36

Trainer Andrea Pirlo wil dat zijn ploeg Juventus minder afhankelijk wordt van Cristiano Ronaldo. De 35-jarige Portugees ontbrak vanwege lichte fysieke klachten in de uitwedstrijd tegen Benevento en prompt leverde dat de 'Oude Dame' weer puntenverlies op (1-1). "Ik heb niet het idee dat de andere teams waar Ronaldo voor speelde niet ook afhankelijk van hem waren. Maar soms is hij er niet bij en we zullen het in die wedstrijden echt beter moeten doen", aldus de trainer.

Als gevolg van besmetting met het coronavirus miste Ronaldo dit seizoen al een aantal wedstrijden. In de vijf competitieduels waarin hij meedeed, kwam de Portugees steeds tot scoren. De teller staat zelfs al op acht doelpunten in de Serie A. Zonder Ronaldo liet de Italiaanse kampioen punten liggen tegen Crotone en Hellas Verona en ook tegen Benevento werd het 1-1.

"Hij is een katalysator van onze aanvallen en onze doelpunten. Als je zo'n goede speler in de ploeg hebt, is het logisch dat het team daar op afgestemd is", aldus de 41-jarige Pirlo, bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. "Maar we moeten zorgen dat we het beter gaan doen als Ronaldo niet meedoet. Hij had wat klachten en daarom kreeg hij rust, om zo te herstellen."

De Spaanse spits Alvaro Morata, die tegen Benevento de openingstreffer voor zijn rekening nam, kreeg na het laatste fluitsignaal een rode kaart van de scheidsrechter omdat hij zich verbaal had misdragen. Dat gaat Morata een schorsing opleveren.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore