Voetbal

Minuut stilte in Nederlands voetbal voor overleden Maradona

27 november 2020 11:40

Bij alle voetbalwedstrijden van dit weekeinde in Nederland wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Diego Maradona. De KNVB, Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie hebben dat gezamenlijk afgesproken. "Met de minuut stilte wil het Nederlandse betaald voetbal respect betuigen aan een van de grootste voetbaliconen aller tijden", staat in een verklaring.

De minuut stilte is voorafgaand aan alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Ook bij de oefeninterland van de Nederlandse voetbalsters tegen de Verenigde Staten, vrijdagavond in Breda, gebeurt dat.

Maradona overleed woensdag op 60-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De Europese bond UEFA besloot direct om bij alle wedstrijden in de Champions League en Europa League een minuut stilte te houden voor de man die Argentinië in 1986 wereldkampioen maakte. Ajax, dat met Nicolás Tagliafico en Lisandro Martinez twee Argentijnen in de ploeg heeft, speelde woensdagavond ook met rouwbanden tegen FC Midtjylland (3-1).

In onder meer de Duitse en Spaanse competitie wordt komend weekeinde eveneens stilgestaan bij het overlijden van een van de grootste voetballers aller tijden.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore