Voetbal

UEFA legt perschef Qarabag levenslange schorsing op

26 november 2020 16:47

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft de perschef van Qarabag, de kampioen van Azerbeidzjan, een levenslange schorsing opgelegd. Nurlan Ibrahimov mag binnen Europa nooit meer in de voetballerij werken omdat hij enkele weken geleden via zijn sociale media opriep om "alle Armeniërs, jong en oud" te doden. Hij verwijderde het bericht al snel weer, maar toen was het al veelvuldig gezien en opgeslagen.

Het decennialange conflict tussen Armenië en buurland Azerbeidzjan over de regio Nagorno-Karabach laaide onlangs weer op. Bij vechtpartijen in de regio vielen honderden doden. De perschef van Qarabag zette in die periode zijn controversiële bericht online.

De Armeense bond had de UEFA en ook de mondiale federatie FIFA opgeroepen om Qarabag uit de Europa League te zetten. De tuchtcommissie vindt dat de club weliswaar verantwoordelijk is, maar besloot het bij een boete te houden. Qarabag speelt donderdagavond in de Europa League tegen de Turkse club Sivasspor.

Ibrahimov werd begin deze maand al voorlopig op non-actief gezet. De UEFA heeft de FIFA verzocht om de levenslange schorsing wereldwijd over te nemen. Volgens Qarabag heeft de communicatiemedewerker spijt van zijn opmerkingen op de sociale media.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore