Voetbal

FIFA: Rust zacht lieve Diego, wij houden van jou

25 november 2020 22:00

De wereldvoetbalbond FIFA heeft bij monde van voorzitter Gianni Infantino een eerbetoon gebracht aan Diego Maradona, die woensdag op 60-jarige leeftijd overleed. "Onze harten zijn vandaag even gestopt met kloppen. We voelen diep van binnen alleen maar de stilte, de pijn en de tranen. Onze Diego heeft ons verlaten. Het is een ongelooflijk trieste dag."

Maradona moest nooit veel hebben van de FIFA. Hij noemde de vroegere leiders, onder wie voorzitter Sepp Blatter, "onwetende dieven". Ook na het aantreden van Infantino in 2016 bleef de Argentijnse voetbalheld zeer sceptisch. "Er is niets veranderd, er heerst nog altijd een totaal gebrek aan respect", liet hij ooit weten.

Infantino daarentegen prees Maradona in alle toonaarden. "Ik heb het altijd gezegd en ik kan het nu gewoon herhalen, meer overtuigd dan ooit: wat Diego heeft gedaan voor voetbal, door ons allemaal verliefd te laten worden op dit prachtige spel, is ongekend. Het is, zoals hij is, gewoonweg immens. Diego verdient onze eeuwige dankbaarheid daarvoor, omdat hij ons heeft verbaasd met zijn ongelooflijke talent en ja, omdat hij zo uniek was: omdat hij Diego Armando Maradona was, een legende, een held, en een man."

Infantino: "Diego is nu misschien in de eeuwigheid, maar voor altijd zal Diego ook een prominente plaats innemen in het ongelooflijke verhaal van alle voetbalsprookjes. Ons diepste medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden in deze moeilijke tijd. Rust zacht, lieve Diego. Wij houden van jou."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore