Voetbal

Coach Clement wil dat Brugge niet alleen verdedigt tegen Dortmund

23 november 2020 20:12

Brugge-coach Philippe Clement wil niet alleen verdedigen tegen Borussia Dortmund. De Belgische kampioen met de Nederlanders Ruud Vormer en Noa Lang verloor in eigen huis met 3-0 van de Duitsers, maar volgens de trainer moeten zijn spelers ook zelf aanvallen. "Ik ben ervan overtuigd dat als je alleen maar verdedigt, je meer kans maakt om te verliezen."

Twee jaar geleden speelde Brugge onder coach Ivan Leko in de Champions League doelpuntloos gelijk bij Dortmund. "Het klopt dat we goed moeten verdedigen, maar we moeten ook zelf proberen te creëren", zei Clement. "En twee jaar geleden was er ook nog geen Erling Haaland bij Dortmund."

Volgens Clement hoort Borussia Dortmund tot de top tien in Europa. "Er zijn dus maar een paar teams in Europa die beter zijn. Ook in de match tegen Bayern, en dat is toch wel de absolute top, was het verschil miniem. Dortmund heeft heel veel kwaliteiten, het gaat niet alleen over Haaland. De sterkte van het team is dat het niet om één speler gaat."

Bij Brugge ontbreekt Emmanuel Dennis wegens disciplinaire redenen, meldde de club. Bij de Duitsers ontbreekt in ieder geval de Braziliaan Reinier. De 18-jarige voetballer testte positief op het coronavirus en zit in thuisisolatie.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore