Voetbal

Engelse voetbalstadions na 2 december in beperkte mate open

23 november 2020 18:19

In Engeland zal vanaf 2 december na het einde van de nationale lockdown in beperkte mate weer publiek welkom zijn bij sportwedstrijden en andere live-evenementen.

In gebieden met het laagste risico mogen in de buitenlucht maximaal 4000 bezoekers worden toegelaten bij onder meer voetbalwedstrijden. Daarbij blijft onderling de veilige afstand van 1,5 meter van kracht. Sportcomplexen mogen sowieso onder de nieuwe regelgeving maar maximaal de helft van de beschikbare bezoekerscapaciteit vrijgeven.

In regio's met een gemiddeld risicoprofiel kunnen maximaal 2000 toeschouwers aanwezig zijn bij sportevenementen in de openlucht. Sportaccommodaties in gebieden met een hoog coronarisico blijven vooralsnog gesloten voor publiek. Voor indoorwedstrijden geldt in de eerste twee risicogebieden een plafond van 1000 bezoekers.

Sinds de invoering van de eerste landelijke lockdown in maart worden in Engeland toeschouwers geweerd bij sportwedstrijden, op een paar uitzonderingen na. De voetbalstadions in onder meer de Premier League zijn tot dusver ook leeg gebleven. De huidige lockdown ging op 5 november in.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore