Voetbal

Pardew aan de slag als technisch directeur CSKA Sofia

23 november 2020 15:07 Aangepast: 23 november 2020 15:07

Alan Pardew heeft na zijn kortstondige avontuur als trainer van ADO Den Haag een nieuwe klus gevonden. De 59-jarige Brit gaat aan de slag als technisch directeur van CSKA Sofia uit Bulgarije.

"De Engelse voetbalspecialist Alan Pardew zal vanaf nu deel uitmaken van onze grote rode familie. Hij gaat ons met zijn uitgebreide ervaring en contacten helpen bij de algemene ontwikkeling van de club en het aantrekken van spelers voor de club", meldt de club.

Pardew vertrok kort na het stilleggen van vorig seizoen uit Den Haag. "De club en de oefenmeester hebben in goed overleg besloten om de samenwerking volgend seizoen niet voort te zetten", meldde ADO eind april.

Zijn dienstverband in Nederland was pas het eerste avontuur buiten Nederland. Daarvoor was Pardew in eigen land trainer van onder meer West Ham United, Southampton en Newcastle United.

CKSA Sofia staat derde in de Bulgaarse competitie, met 5 punten minder dan koploper Loedogorets. Bovendien speelde de nieuwe club van Pardew een wedstrijd meer.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore