Voetbal

ADO met nieuwe trainer Brood hard onderuit bij Sparta

22 november 2020 16:41

Trainer Ruud Brood is met een forse nederlaag begonnen bij ADO Den Haag. Sparta Rotterdam versloeg de zwakke Hagenaars met 6-0. Aan het einde van de tamme eerste helft brak spits Lennart Thy de ban namens Sparta. Na rust liep Sparta snel uit. Binnen een kwartier stond het via Sven Mijnans, Abdou Harroui en opnieuw Thy 4-0. Invaller Mario Engels verzorgde met zijn eerste doelpunten voor Sparta het slotakkoord.

De laatste keer dat Sparta zes keer wist te scoren in een eredivisie-duel was op 20 januari 2008, toen De Graafschap met 6-1 werd verslagen op Het Kasteel.

De spelers van Sparta droegen rouwbanden vanwege het overlijden van oud-doelman Pim Doesburg. Voorafgaand aan het duel werd ook een minuut stilte in acht genomen voor de overleden clubheld.

Sparta klimt door de afgetekende zege naar de tiende plaats in de eredivisie. ADO blijft met vier punten zestiende. Voor trainer Brood was het voor het eerst in zijn trainerscarrière dat hij zijn eerste competitieduel bij een nieuwe club verloor.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore