Voetbal

Dankbare De Ligt blij met rentree

22 november 2020 09:47

Na drie maanden afwezigheid staat Matthijs de Ligt weer op het veld. Alsof hij nooit is weggeweest, zo voetbalde de 21-jarige verdediger van Juventus bij zijn rentree tegen Cagliari. "Ik ben erg blij om terug te zijn, vooral omdat we een geweldige wedstrijd hebben gespeeld", zei De Ligt.

De oud-Ajacied liet zich in augustus opereren aan een onwillige schouder. De Ligt had al geruime tijd last van het gewricht, die regelmatig uit de kom schoot. De schouder is nu gestabiliseerd. "Fysiek voel ik me goed, ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt. Ik ben iedereen die me heeft geholpen en gesteund heel dankbaar", aldus De Ligt, die tegen Cagliari bij afwezigheid van de geblesseerde routiniers Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci het centrale verdedigingsduo vormde met Merih Demiral.

Dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo won Juventus met 2-0. Voor De Ligt was het zijn eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Andrea Pirlo. "Hij is een moderne coach, die wil dat we hoog druk zetten. Ik vind dat heel fijn."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore