Voetbal

Voetbalsters Roord en Van Veenendaal terug in selectie Oranje

17 november 2020 18:06

Bondscoach Sarina Wiegman kan bij Oranje weer een beroep doen op Jill Roord en keeper Sari van Veenendaal. De twee voetbalsters zijn voldoende hersteld van een blessure en zijn opgenomen in de 23-koppige selectie voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (27 november) en het afsluitende EK-kwalificatieduel met Kosovo (1 december).

Arsenal-middenvelder Roord en PSV-doelman Van Veenendaal misten de gewonnen EK-kwalificatieduels met Estland (7-0), waarin Oranje het startbewijs voor de eindronde veiligstelde, en Kosovo (0-6). "Gelukkig zijn ze weer fit", zei Wiegman over de aanstaande rentree. "Ze hebben allebei weer voor hun club gespeeld dus zij zullen gewoon aansluiten." Voor Anouk Dekker en keeper Loes Geurts komen de interlands te vroeg. Beide vrouwen zijn geblesseerd.

Aanvankelijk zou de selectie van Wiegman beide wedstrijden bij PEC Zwolle spelen. Omdat de grasmat in Zwolle twee extra wedstrijden in korte tijd niet kan hebben, is besloten uit te wijken naar het Rat Verlegh Stadion in Breda. De oefeninterland tegen de Verenigde Staten start om 18.35 uur, tegen Kosovo trapt Oranje om 18.30 uur af.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore