Nations League

De Boer: 'Frisse benen tegen Polen'

17 november 2020 12:42 Aangepast: 17 november 2020 12:53
Frank de Boer Beeld © Pro Shots / Toin Damen

Het Nederlands elftal gaat tegen Polen met andere spelers in de basis starten dan de namen die afgelopen zondag tegen Bosnië mochten beginnen. Dat verklapte bondscoach Frank de Boer op een persconferentie.

De Boer: "Ik wil wel wat frisse benen in de ploeg hebben. Wie er gaan spelen? Dat zien we morgen."

Oranje versloeg Bosnië met 3-1 en maakte bij vlagen een uitstekende indruk, met zeer aanvallend spel. De Boer stelde toen onder anderen Luuk de Jong, Memphis, Steven Berghuis, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong en Davy Klaassen op, in een heel offensief 4-3-3.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Aanvallend Nederland doet uitstekende zaken tegen Bosnië: 3-1

De bondscoach gaat dus met andere namen starten in een wedstrijd die nog van belang kan zijn voor de winst in de Nations League. Polen en Nederland kunnen beide nog eerste in de poule worden, als de onderlinge confrontatie gewonnen wordt en Italië tegelijkertijd punten laat liggen bij Bosnië.

"We hebben het niet in eigen hand", was De Boer duidelijk. "We moeten drie punten halen en dan hopen dat Italië een uitglijder heeft. Wij gaan er alles aan doen om te winnen, zodat we niet achteraf denken: 'hadden we maar meer ons best gedaan'."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Lewandowski: 'Italië was ons tactisch op alle vlakken de baas'

In Polen gaan verhalen rond dat Bayern München-spits Robert Lewandowski niet speelt. Dat zou het Nederlands elftal niet slecht uitkomen, erkende De Boer: "Hij is misschien wel de beste centrumspits van de wereld. Als hij niet meedoet, dan scheelt dat natuurlijk, dan is dat niet slecht voor ons. Maar wij weten niet precies wat daar speelt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Meespelen van Lewandowski tegen Nederland onzeker'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore