Andy Niet te Vermeijde

'Oh, die Veltman kan er geen reet van'

23 november 2020 10:51
Andy van der Meijde (links) met Joël Veltman

Joël Veltman heeft het gevoel dat hij zich elke keer opnieuw moet bewijzen. Dat vertelt de 27-voudig international van Oranje in een nieuwe aflevering van het Videoland-programma 'Andy Niet te Vermeijde'.

Als Andy van der Meijde op bezoek is bij de 28-jarige verdediger van Brighton, stelt de oud-topvoetballer precies deze vraag aan Veltman: "Ja, dat gevoel heb ik wel. Ik bedoel: ik kom niet meer van mijn naam af. Ik sta in het wereldje beschreven als: 'oh, die Veltman kan er geen reet van'. Maar de afgelopen twee jaar heb ik zeker laten zien dat ik uitstekend kan spelen."

Veltman speelde op het WK van 2014 onder Louis van Gaal, haalde in 2017 met Ajax de finale van de Europa League en werd vijf keer eerste in de Eredivisie met de Amsterdammers. Afgelopen zomer verkoos hij een avontuur in de Premier League boven een langer verblijf in de Johan Cruijff ArenA.

'Laat lullen'

In dat thuisstadion werd hij wel eens uitgefloten door zeer kritische fans. "Natuurlijk heb je af en toe zoiets van: 'jongens, krijg even de piep'. Maar laat die mensen lekker lullen", zegt Veltman. "Ik weet wat ik wél en níet kan. Dat heb ik de afgelopen jaren wel ontwikkeld."

Als voorbeeld van de in zijn ogen soms overdreven kritiek op zijn persoon, kijkt Veltman terug op de recente succesvolle campagne in de Champions League. Ajax behaalde twee seizoenen geleden met hem de halve finale van het miljardenbal, door onder meer af te rekenen met grootmachten als Real Madrid en Juventus.

"Dat was wel mooi. Overal las je: 'Veltman tegen Cristiano Ronaldo. Hoe gaat dat nou weer?'. Uiteindelijk gingen we toch door."

Andy niet te Vermeijde

In de nieuwe aflevering van 'Andy Niet te Vermeijde' vertelt Joël Veltman over zijn zware knieblessures, zijn voetbalhumor en dochtertje. Ook gaan Andy van der Meijde en hij een stukje rijden in zijn bijzondere auto. De aflevering is morgen te zien op Videoland.

Elke maandag verschijnt een nieuwe aflevering van 'Andy niet te Vermeijde' op Videoland. In dit programma gaat Andy op bezoek bij tien bekenden uit de voetballerij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore