Nations League

Babel definitief niet mee naar Polen

17 november 2020 10:17 Aangepast: 17 november 2020 10:24
Ryan Babel Beeld © Pro Shots / Marcel van Dorst

Ryan Babel reist niet met het Nederlands elftal mee naar Polen voor de laatste Nations League-wedstrijd van het jaar. De aanvaller van Galatasaray is opnieuw positief getest op het coronavirus.

Dat maakte de KNVB bekend in een persbericht.

Babel (33) kwam afgelopen zondag met de andere spelers van het Nederlands elftal aan in de Johan Cruijff ArenA, voor het thuisduel met Bosnië & Herzegovina.

Daar vertelde hij de bondsarts dat hij hoofdpijn had en zich 'niet zo lekker' voelde. Daarop werd direct besloten Babel terug te sturen naar Zeist, waar hij een sneltest onderging en positief testte op covid-19.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Positieve' Babel uit trainingskamp Oranje

Dit tot ieders verrassing, omdat Babel eerder die week drie keer negatief was bevonden na een zogenoemde PCR-test. "Maar in het verleden is er vaker (bij een sneltest, red.) een verkeerde uitslag uit voort gekomen", aldus bondscoach Frank de Boer na afloop van de 3-1 zege op Bosnië.

De keuzeheer wilde zijn speler dan ook niet meteen afschrijven voor de komende wedstrijd, Polen-uit. Babel onderging maandag een nieuwe PCR-test en verbleef, in afwachting van de uitslag, afgezonderd van zijn ploeggenoten in een hotel in Amsterdam.

Poule

De uitslag van de PCR-test was dit keer wel positief en dus blijft Babel achter in Nederland. Hij is volgens de KNVB de enige binnen de spelersgroep en staf van Oranje die besmet bleek bij de testronde van maandag. De Boer roept geen vervanger voor de aanvaller op.

Woensdagavond staat de uitwedstrijd tegen Polen in de Nations League op het programma. Nederland heeft nog een kans om eerste te worden in de poule.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Oranje heeft na 'briefje van Koeman' opnieuw wonder nodig

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore