Nieuws

Studie wijst uit: FIFA spelen is goed voor de gezondheid

13 november 2020 10:47 Aangepast: 16 november 2020 09:37

Een potje FIFA spelen met je vrienden kan leiden tot veel frustraties, maar het blijk toch hartstikke gezond te zijn. Dat blijkt uit een nieuwe studie die is uitgevoerd door de Universiteit van Leeds.

"Wanneer er een doelpunt werd gescoord, was er een piek in de hartslag, deze was meestal hoger wanneer de tegenstander scoorde, wat wijst op een golf van emotie", staat er in het persbericht. "Alle spelers lieten een verhoging van hun hartslag zien tijdens het spelen van het spel en bereikten niveaus van een gematigde cardiotraining wanneer er aan beide kanten werd gescoord."

FIFA lijkt een erg goede manier om stoom af te blazen en lijkt zelfs op fysiek trainen. "De hartslagpieken tijdens FIFA naderden tot 140 slagen per minuut, wat duidt op een echte toename in emotionele activiteit wanneer een doelpunt wordt gescoord. Dit soort escalatie is vergelijkbaar met wat personen binnen de leeftijdscategorie van onze deelnemers zouden zien bij een matige cardiotraining zoals een stevige wandeling (ongeveer 135 BPM)."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ouders kunnen binnenkort aankopen in FIFA-game beperken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore