Voetbal

De Boer maakt zich zorgen over blessures en drukke schema

10 november 2020 16:20

Frank de Boer zal de komende week enigszins voorzichtig met zijn internationals omgaan. De bondscoach van het Nederlands elftal vindt de vele blessures, in combinatie met het drukke wedstrijdschema, verontrustend.

De Boer kan voorlopig niet beschikken over zijn aanvoerder Virgil van Dijk, die vorige maand tegen Everton een zware knieblessure opliep. "Dan schrik je en zit je wel even te vloeken. Het is een belangrijke pion in ons elftal. Het zal een gemis zijn", aldus De Boer, die verder door blessures onder anderen ook doelman Jasper Cillessen, Matthijs de Ligt, Marten de Roon en Steven Bergwijn mist.

"Ik maak me wel een beetje zorgen, er komt steeds weer een blessure bij. Het seizoen gaat maar door en door, eigenlijk tot en met het EK. Het is wachten tot er weer een blessure komt, bij ons of een ander land", zei De Boer. "Ik zag ergens in een krant dat je nu liefst drie teams met goede spelers op kunt stellen die geblesseerd zijn. Dat betekent dat er iets aan de hand is. Wij moeten proberen alles zo goed mogelijk te monitoren en goed naar de spelers te luisteren."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore