Andy Niet te Vermeijde

Ihattaren: 'Was er met mijn hoofd niet bij'

13 november 2020 12:30 Aangepast: 13 november 2020 13:56
Mohamed Ihattaren

Mohamed Ihattaren gaat in de aflevering van het Videoland-programma 'Andy Niet te Vermeijde' dieper in op het gemis van zijn vader en wat voor invloed dat heeft gehad op zijn spel bij PSV.

De vader van Mo Ihattaren overleed oktober vorig jaar. Ondanks het verdriet en de enorme impact die zo'n gebeurtenis had op een (toen) pas 17-jarige jongen, miste de aanvaller bijna geen wedstrijd voor de Eindhovenaren.

Tegenover oud-topvoetballer Andy van der Meijde is Ihattaren openhartig over die moeilijke periode. "De fans hebben de echte Ihattaren nog niet gezien. Ik begon lekker, maar was er met mijn hoofd niet helemaal bij", doelt hij op het ziektebed en het uiteindelijke overlijden van zijn vader.

Ziekenhuis

Ihattaren: "Ik reed elke dag op en neer, tussen Eindhoven en Utrecht. Daar was ik tot laat in het ziekenhuis. Ik was met andere dingen bezig, maar speelde in die drukke dagen bijvoorbeeld wel thuis tegen Ajax."

De volle agenda en het verdriet raakten hem. "Ondanks alles heb ik gepresteerd, maar dat was echt moeilijk. Gelukkig kwamen elke wedstrijd mijn broers kijken. Zij gaven mij steun."

Naam op linkervoet

Ihattaren speelt met de naam van zijn vader op zijn linkervoet, zijn moeder staat op zijn rechtervoet. Daar zit een gedachte achter bij de nummer 10 van PSV. "Ik ben linksbenig. Elke goal die ik er met links in schiet, daar zit zijn kracht achter."

"Of ik hem mis? Ja man, natuurlijk", gaat Ihattaren verder tegen Van der Meijde. "Ik zal het nooit goed verwerken, denk ik. Het is wel je vader. Het is niet iemand die je zomaar kunt vergeten. En als je je vader vergeet, dan heb je nooit liefde voor hem gevoeld."

Gewicht?

In de nieuwe aflevering van 'Andy Niet te Vermeijde' gaat PSV-aanvaller Mohamed Ihattaren ook in op de discussie over zijn gewicht.

De aanvaller zegt dat de aanleg om snel veel aan te komen in zijn familie zit. "Iedereen thuis heeft daar last van. Alleen mijn vader had dat niet."

Volgens Ihattaren haalt hij alleen maar motivatie uit de kritiek op en grappen over zijn gewicht. "Woorden over dat ik te dik ben, en dat soort dingen... Als je denkt mij daarmee te raken, dan pak ik je terug", knipoogt hij.

De aflevering is nu te zien op Videoland. Elke maandag verschijnt een nieuwe aflevering van 'Andy niet te Vermeijde'. In dit programma gaat Andy op bezoek bij tien bekenden uit de voetballerij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ihattaren sluit gevoelige stap niet uit: 'Ajax ook een mooie club'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore