Voetbal

Koeman reageert op kritiek: 'Dat is zijn probleem'

06 november 2020 11:02 Aangepast: 10 november 2020 09:58
Ronald Koeman Beeld © PA Images

Ronald Koeman heeft gereageerd op de kritiek die hij ontving van zijn oud-pupil Joaquin. De twee werkten tussen 2007 en 2008 samen bij Valencia.

Koeman stond slechts vijf maanden aan het roer bij Valencia. Ondanks dat de Nederlandse trainer de Spaanse beker wist te winnen, was het geen succes. Koeman won bij Valencia slechts 11 van zijn 34 wedstrijden en werd ontslagen toen hij in de competitie op een teleurstellende 15e plek stond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oud-pupil haalt uit naar Koeman: 'Alleen flessen wijn bij het eten waren belangrijk'

Joaquin was een toptalent toen hij onder Koeman bij Valencia speelde, maar de Spanjaard kon niet door één deur met de oud-bondscoach van Nederland. In aanloop naar het duel tussen FC Barcelona en Real Betis, waar Joaquin nu speelt, uitte de 51-voudig international van Spanje zijn kritiek.

Op de vraag of hij het leuk zou vinden als Koeman de baas van Real Betis zou worden, antwoordde Joaquin lachend: ''Misschien als materiaalman.''

'Flessen wijn'

In een interview met Canal Sur Radio ging Joaquin nog even door. ''Ik denk niet dat hij me zal begroeten. We kunnen wel twee of drie flessen water naar elkaars hoofd gooien, maar hallo zeggen… Ik denk het niet.''

''We degradeerden niet naar het tweede niveau omdat de competitie net op tijd stopte. Er waren wedstrijden dat we zelf op een bord moesten uitleggen hoe we moesten spelen. Het enige waar Koeman om gaf waren de vijf of zeven flessen wijn bij het eten."

'Zijn probleem'

Koeman besteedde weinig aandacht aan de opmerkingen van Joaquin. “Ik snap dat het een interessant onderwerp is voor jullie, maar ik ga me hier niet over uitlaten. Als hij hier over wil praten, is dat zijn probleem. Ik focus me op de wedstrijd en ga niet in op persoonlijke zaken of dingen uit het verleden.”

Zaterdag won FC Barcelona met 5-2 van Real Betis. De Nederlandse trainer had met Barcelona al sinds 1 oktober niet meer gewonnen in La Liga. De zege op Betis was pas de derde in zeven competitiewedstrijden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koeman: we hadden de drie punten echt nodig

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore