Voetbal

Trainer Van den Brom tekent voor 5 jaar bij KRC Genk

07 november 2020 08:32 Aangepast: 07 november 2020 08:55

John van den Brom is de nieuwe trainer van KRC Genk. De 54-jarige oefenmeester is nu zelf ook akkoord met de Belgische kampioen van 2019. Hij heeft zijn handtekening onder een 5-jarig contract gezet.

Van den Brom zit volgens zijn zaakwaarnemer nog niet op de bank als KRC Genk zaterdagavond op bezoek gaat bij STVV. Hij leidt zondag voor het eerst de training van zijn nieuwe club.

FC Utrecht ontvangt zo'n 500.000 euro voor de 54-jarige Amersfoorter die de club afgelopen seizoen naar de bekerfinale leidde. Die eindstrijd werd nooit gespeeld, vanwege de uitbraak van het coronavirus. FC Utrecht staat zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax onder leiding van René Hake. Deze trainer van Jong Utrecht wil Van den Brom ook definitief opvolgen. Ook Henk Fraser, Mark van Bommel en Wim Jonk zijn de afgelopen dagen al met de club uit de Domstad in verband gebracht.

Opdracht

Van den Brom kreeg in het begin van dit seizoen de opdracht met FC Utrecht de traditionele topclubs van Nederland aan te vallen. Daar kwam de afgelopen weken nog weinig van terecht. FC Utrecht staat op dit moment achtste in de eredivisie, na een nederlaag van 4-1 zondag tegen Heracles.

KRC Genk was op zoek naar een opvolger voor Jess Thorup, die inging op een aanbod van FC Kopenhagen. FC Utrecht liet afgelopen week aan de Belgische club weten dat een vertrek van Van den Brom bespreekbaar was. Voor de coach van FC Utrecht was dat een teken om op de interesse van KRC Genk in te gaan.

Van den Brom leidde eerder in België Anderlecht naar de landstitel en werkte als trainer ook bij AZ, Vitesse en ADO Den Haag. KRC Genk heeft ervaring met Nederlandse coaches. De club stelde eerder Albert Stuivenberg, Mario Been, Sef Vergoossen en Johan Boskamp aan.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore