Andy Niet te Vermeijde

Ihattaren sluit gevoelige stap niet uit: 'Ajax ook een mooie club'

08 november 2020 22:38 Aangepast: 08 november 2020 22:44
Van der Meijde (links) en Mohamed Ihattaren

Mohamed Ihattaren staat niet negatief tegenover een transfer naar Ajax. Dat zegt de 18-jarige aanvaller van PSV in een nieuwe aflevering van het Videoland-programma 'Andy niet te Vermeijde'. Voorwaarde is dan wel, dat Ajax met een vergoedingssom het transferrecord bij PSV verbreekt.

In 2019 zei Ihattaren al: "Ik wil voor PSV de grootste transfersom ooit binnenhalen. Dat is mijn droom."

Van der Meijde, oud-speler van de Amsterdammers en nog steeds fan van de hoofdstedelingen, haakt daar op in. Hij zou Ihattaren graag in de ArenA aan het werk zien.

Van der Meijde: "Ajax heeft ook heel veel geld. Zou je die stap durven maken? Als Ajax nu zou komen?", vraagt hij de aanvaller.

'Niet accepteren'

Ihattaren: "Je weet nooit hoe het loopt. Ik vind Ajax ook een mooie club. Maar de fans (van PSV, red.) zullen het niet accepteren." Van der Meijde vraagt of de aanvaller toch vrede zou kunnen hebben met een gevoelige overstap, als de Eindhovenaren daar een mooi bedrag voor zouden incasseren.

"Ik wil zeker wat terug doen voor de club", reageert Ihattaren. "Ik houd van PSV. Het is mijn club, snap je?"

Van der Meijde: "Dus je zou er vrede mee kunnen hebben, als Ajax 30 miljoen betaalt? Ik noem maar wat."

Ihattaren: "Als het maar een record is."

Lozano

Op dit moment is het record, wat uitgaande transfers betreft, van PSV in handen van Hirving Lozano. De Mexicaanse aanvaller vertrok in 2019 voor bijna 40 miljoen euro van Eindhoven naar Napoli.

De kans dat Ajax een hoger bedrag op tafel legt voor Ihattaren, is momenteel nihil. De aanvaller is immers niet eens altijd onomstreden bij PSV en het coronavirus heeft de transfermarkt sowieso zo goed als lam gelegd.

Het binnenlandse transferrecord wordt in het geval van een transfer van Ihattaren naar Ajax wel meteen verpulverd. Nu staat dat nog op naam van Miralem Sulejmani, die in 2008 voor 16,5 miljoen van sc Heerenveen naar Amsterdam verkaste.

Overmars

Directeur voetbalzaken van Ajax, Marc Overmars, kreeg eerder dit seizoen de vraag of Ihattaren 'een serieuze optie is geweest' voor Ajax. Overmars reageerde cryptisch en ontwijkend. "Op dit moment eigenlijk niet, nee. Het is wel een type speler die bij Ajax zou kunnen passen", zei hij bij Ajax tv.

 Andy niet te Vermeijde

In de nieuwe aflevering van 'Andy Niet te Vermeijde' vertelt Mohamed Ihattaren openhartig over de dood van zijn vader, zijn keuze voor Oranje en zijn aanleg om snel veel aan te komen. De aflevering is morgen te zien op Videoland.

Elke maandag verschijnt een nieuwe aflevering van 'Andy niet te Vermeijde' op Videoland. In dit programma gaat Andy op bezoek bij tien bekenden uit de voetballerij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore