Voetbal

Hake kent niet alle ins en outs maar wil door eigen bril kijken

06 november 2020 14:00

Trainer René Hake kreeg naar eigen zeggen pas donderdag het verzoek om zondag John van den Brom te vervangen op de bank bij FC Utrecht. Van den Brom is dicht bij een vertrek naar KRC Genk en dus moest Utrecht snel handelen in aanloop naar het duel met Ajax (aftrap 12.15 uur).

"Donderdagochtend werd ik door technisch directeur Jordy Zuidam gebeld met de vraag of ik thuis of in Utrecht was. Maar we hadden een rustdag en ik was thuis aan het klussen", zei Hake voor de camera van FOX Sports. "Hij vroeg of ik zo snel mogelijk richting Utrecht kon komen en vroeg me of ik het wilde overnemen, mocht het rondkomen met de club waar John eventueel naartoe gaat."

Hake is momenteel verantwoordelijk voor Jong FC Utrecht. Vrijdag leidde hij voor het eerst de training van het eerste elftal. "Ik heb nooit met de groep gewerkt en in twee dagen tijd moet ik ons voorbereiden op een heel belangrijke wedstrijd", aldus Hake. "Ik ken niet alle ins en outs, maar ik wil er ook met een eigen bril naar kijken. Ik heb wel allerlei gedachten die spelen, maar daar is het nu nog te vroeg voor."

Of Hake na komend weekend langer op de bank blijft zitten, wordt in een later stadium duidelijk. Hake: "Over de termijn wordt na de wedstrijd tegen Ajax gesproken. Het is tijdelijk, maar er is geen einddatum."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore