Voetbal

Van den Brom mag vertrekken bij FC Utrecht en praat met KRC Genk

05 november 2020 12:43

John van den Brom verlaat FC Utrecht voor het Belgische KRC Genk. Beide clubs zijn akkoord over een afkoopsom voor de 54-jarige trainer. Van den Brom moet zelf nog wel tot een akkoord komen met de formatie die in 2019 de landstitel in België veroverde.

De leiding van KRC Genk meldde zich eerder deze week bij de zaakwaarnemer van Van den Brom. Die verwees hem door naar Jordy Zuidam, de directeur voetbalzaken van FC Utrecht. Tijdens gesprekken tussen FC Utrecht en KRC Genk bleek al snel dat een vertrek van Van den Brom bespreekbaar was.

Van den Brom volgde vorig jaar zomer Dick Advocaat op bij FC Utrecht. Hij kreeg in de aanloop van dit seizoen de opdracht de aanval op de Nederlandse topclubs in te zetten. Daar is nog niet veel van terecht gekomen. FC Utrecht staat op dit moment achtste in de eredivisie. Voor komende zondag staat er een thuisduel met koploper Ajax op het programma.

Van den Brom leidde eerder in België Anderlecht naar de landstitel en werkte als trainer ook bij AZ, Vitesse en ADO Den Haag. KRC Genk heeft ervaring met Nederlandse trainers. De club stelde eerder Albert Stuivenberg, Mario Been, Sef Vergoossen en Johan Boskamp aan.

KRC Genk is op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Jess Thorup, die eerder deze week besloot op te stappen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore