Gezondheidsproblemen

Hersenoperatie Maradona geslaagd: 'Bloedprop succesvol verwijderd'

04 november 2020 04:01 Aangepast: 04 november 2020 04:27

De hersenoperatie bij de Argentijnse oud-voetballer Diego Maradona is volgens zijn arts succesvol verlopen. Bij de 60-jarige oud-wereldkampioen is na een twee uur durende operatie een bloedstolsel in zijn hersenen verwijderd.

Volgens de arts, Leopoldo Luque, ging het slechts om een routine-ingreep. "Ik heb de bloedprop met succes kunnen verwijderen en Diego heeft goed op de ingreep gereageerd," zei Luque. Het is nog niet duidelijk hoe lang het herstel van Maradona gaat duren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Maradona moet spoedoperatie ondergaan wegens bloedingen in hersenen'

Bloedarmoede en uitdroging

De 60-jarige volksheld werd begin deze week in het ziekenhuis in La Plata opgenomen. Bij hem werden verschijnselen van bloedarmoede en uitdroging geconstateerd. Volgens Luque zijn die het gevolg van psychische klachten. Maradona kampt al langer met gezondheidsklachten. 

Maradona is jarenlang verslaafd geweest aan cocaïne, daarnaast heeft de oud-wereldkampioen hartproblemen en overgewicht.

Een trouwe fan van Maradona staat buiten het ziekenhuis waar hij geopereerd is. Een trouwe fan van Maradona staat buiten het ziekenhuis waar hij geopereerd is.

Bij het ziekenhuis stonden gisteren tientallen supporters van de oud-wereldkampioen, om hem een hart onder de riem te steken. Maradona werd wereldberoemd toen hij zijn land in 1986 naar de wereldtitel leidde.

Fantastische speler

De Argentijn was één van de beste spelers ooit. Zijn ongelofelijke techniek liet hij ooit zien tijdens de legendarische warming-up. Op het ritme van het nummer Life is Life van Opus houdt de Argentijn de bal hoog met zijn veters los. Dit blijft geweldig om te zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore