'Slechte trainer'

Oud-pupil haalt uit naar Koeman: 'Alleen flessen wijn bij het eten waren belangrijk'

03 november 2020 09:59 Aangepast: 03 november 2020 10:10
Beeld © Getty Images

Zaterdag speelt FC Barcelona een thuiswedstrijd tegen Real Betis. Het duel betekent een soort van reünie voor Joaquín en zijn oud-trainer Ronald Koeman. De twee werkten samen bij Valencia en hadden op zijn zachtst gezegd geen goede band.

''Ik denk niet dat hij me zal begroeten. We kunnen wel twee of drie flessen water naar elkaars hoofd gooien, maar hallo zeggen… Ik denk het niet'', zei Joaquín in een interview op Canal Sur Radio.

Valencia

De 51-voudig international van Spanje werkte bij Valencia samen met Koeman. De Nederlandse trainer stond daar tussen november 2007 en april 2008 onder contract. ''De relatie tussen ons was nooit goed. Koeman sprak niet met de spelers. Hij stuurde alleen Bakero, zijn assistent. Ik zou wel half zo slim als hem willen zijn. Want hij verdiende in een halfjaar zeven miljoen euro.''

Koeman als trainer bij Valencia Koeman als trainer bij Valencia

'Slechte trainer'

''Ik heb hem nooit geminacht. Ik heb altijd geprobeerd een goede relatie met hem te onderhouden, vooral omdat hij de coach was en ik wilde spelen'', vervolgt Joaquín.

Maar Koeman staat er niet goed op in Valencia. ''Hij heeft bewezen een slechte trainer te zijn. En hij heeft weinig van een goed persoon. Hij nam zelfs niet even de moeite om afscheid te nemen van de groep na zijn ontslag. Ook heeft hij de auto die hij van de club kreeg nooit ingeleverd.''

Flessen wijn

''We degradeerden niet naar het tweede niveau omdat de competitie net op tijd stopte. Er waren wedstrijden dat we zelf op een bord moesten uitleggen hoe we moesten spelen. Het enige waar Koeman om gaf waren de vijf of zeven flessen wijn bij het eten."

Zaterdag om 16.15 uur neemt FC Barcelona het in het eigen Camp Nou op tegen Real Betis, waar de 39-jarige Joaquín tegenwoordig onder contract staat. FC Barcelona staat na zes wedstrijden op een teleurstellende 12e plaats in La Liga.

Koeman (links) en Joaquin (rechts) bij Valencia Koeman (links) en Joaquin (rechts) bij Valencia

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore