Voetbal

Setién tegen Messi: 'Als het je niet bevalt, dan is daar de deur'

03 november 2020 09:38 Aangepast: 03 november 2020 10:08
Beeld © Getty Images

Afgelopen juni, toen Quique Setién nog trainer was van FC Barcelona, liepen de gemoederen in de kleedkamer bij de Catalaanse topclub hoog op. Na een late gelijkmaker van tegenstander Celta de Vigo ontplofte de bom.

Dat zegt Quique Setién in een uitgebreid interview met El País. De voorganger van Ronald Koeman liet zich uit over een akkefietje met superster Lionel Messi.

Na de wedstrijd tegen Celta de Vigo zou er een heftige discussie zijn geweest tussen Messi en Setién. De Argentijnse superster was het niet eens met de werkwijze van zijn coach. De toenmalig trainer van FC Barcelona had volgens hem niet de staat van dienst om voetballers die al zo veel prijzen hadden gewonnen, te vertellen hoe ze moesten spelen.

''Als het je niet bevalt wat ik zeg, dan is daar de deur'', zou Setien vervolgens tegen Messi hebben gezegd.

Band

Messi en Setién hadden een moeizame band. ''Het is logisch dat we het niet altijd eens zijn met elkaar. Hij is de beste voetballer, dat mogen we niet vergeten.''

"Maar het is waar dat hij moeilijk te coachen is", vervolgt Setién. ''Maar wie ben ik om dat te veranderen als niemand dat eerder deed? Jarenlang hebben ze Lionel gerespecteerd zoals hij. Hij is erg terughoudend en praat niet veel. Maar hij laat je wel duidelijk merken als hij iets wil of hoe hij iets ziet.''

Koeman

Setién stond uiteindelijk slechts 25 wedstrijden aan het roer bij de Catalaanse grootmacht. In augustus werd Koeman gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Barcelona. De ploeg van Koeman heeft in de competitie al acht punten achterstand op koploper en titelverdediger Real Madrid, dat wel een wedstrijd meer speelde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore