Champions League

Elf spelers van Ajax testen positief op corona, dag voor wedstrijd Champions League

02 november 2020 16:14 Aangepast: 02 november 2020 19:57
Beeld © Getty Images

Ajax is hard getroffen door het coronavirus. Op de vooravond van het Champions Leagueduel met FC Midtjylland hebben elf spelers positief getest. Wie het zijn, is niet bekendgemaakt.

Het zijn spelers van het eerste elftal van Ajax en Jong Ajax, maar Ajax laat niet weten wie het zijn. Kijkend naar de selectie van Ajax voor het Champions League-duel van morgen tegen het Deense FC Midtjylland valt wel op dat onder anderen André Onana, Ryan Gravenberch, Dusan Tadic, Davy Klaassen en Zakaria Labyad niet op de lijst staan. 

Bijna al deze spelers kwamen zaterdag nog in actie in de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-2), alleen Labyad stond toen niet op het veld. Assistent-trainer Winston Bogarde ontbrak tegen Fortuna wel op de bank naast Ten Hag. Ajax wilde ook toen vanwege privacyredenen niet zeggen waarom dat was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voetbalclubs geplaagd door corona, maar competitie stoppen is geen optie

Toch naar Denemarken?

Toch is het nog niet helemaal uitgesloten dat de sterkhouders van Ajax in actie komen. Volgens Voetbal International is er razendsnel een tweede testronde uitgevoerd, in de hoop dat spelers alsnog naar Denemarken kunnen. Dat kan alleen bij een negatieve test en met toestemming van de Europese voetbalbond UEFA.

Mocht de situatie niet veranderen, dan zit er een bijzonder Europees debuut voor Kjell Scherpen in. Omdat tweede keeper Maarten Stekelenburg er ook niet bij is, is de 20-jarige Scherpen de enige doelman in de selectie die maandag naar Denemarken vloog. Ten Hag heeft vanuit Jong Ajax de Deense middenvelder Victor Jensen meegenomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Met dit elftal kan het gehavende Ajax aantreden tegen Midtjylland

Eerder positief getest

Tijdens een persconferentie gaf Ajax-trainer Erik Ten Hag aan dat hij nog steeds hoopt dat enkele spelers tóch naar Denemarken kunnen komen.  Ten Hag kon niet precies zeggen waarom een aantal spelers niet welkom zijn in Denemarken. "Maar ze zijn wel in Nederland inzetbaar", zei hij. "Dat vind ik wel vreemd. We spelen in een Europese competitie. Maar Europese landen hanteren andere regels wat betreft corona. Dat is vreemd en is eigenlijk ook geen fair play. Ik heb daarom goede hoop dat ze dinsdag alsnog welkom zijn. Daar zijn we uiteraard nog mee bezig."

De kans is groot dat de ontbrekende spelers van Ajax eerder positief op corona zijn getest, tijdens nieuwe testen kan dan nog een restwaarde in het bloed worden gevonden. De bewuste persoon is dan allang hersteld maar in sommige landen toch niet welkom. Denemarken hanteert strengere regels dan veel andere Europese landen als het om corona gaat.

Bij Ajax bleken begin augustus maar liefst dertien voetballers antistoffen van het coronavirus in hun bloed te hebben. De meeste van hen hebben ook klachten gehad.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore