Andy Niet te Vermeijde

'Frank de Boer had niet de juiste benadering'

06 november 2020 15:55 Aangepast: 06 november 2020 16:02
Ricardo Kishna (links) met Andy van der Meijde

Ricardo Kishna heeft een boekje opengedaan over een botsing met huidig bondscoach Frank de Boer. De aanvaller van ADO Den Haag vertelt daar over in een aflevering van 'Andy Niet te Vermeijde', die nu te zien is op Videoland.

'Slecht getraind'

"Mooie gozer. Ik ben gewoon okay met Frank", relativeert Kishna alvast in 'Andy Niet te Vermeijde'. "Maar er zijn wel dingen gebeurd. Hij had niet de juiste benadering naar mij (bij Ajax, red.), een benadering die ik wel nodig had. Dat vond ik toen, nu iets minder, maar wel nog steeds."

Kishna geeft een voorbeeld: "Als ik op een partijtje er tien in schiet, kan hij niet zeggen dat ik slecht heb getraind, omdat ik niet 50 meter meer heb gelopen."

De aanvaller verwachtte na die bewuste training een complimentje, maar kreeg juist de deksel op zijn neus. "Ik moest van Frank even wachten, terwijl de rest naar binnen ging. Ik dacht dat hij zou zeggen: 'je hebt lekker getraind, zo wil ik het altijd zien'. Maar hij zei: "Wat heb jij nu gedaan vandaag? Ik vind dat je helemaal geen energie in de training stopt'. Toen werd ik echt heel boos. Ik dacht dat hij niet serieus was. Ik was voor mijn gevoel de fucking beste van de training. Zulke dingen had ik te vaak met hem."

Het was al geen publiek geheim dat De Boer in zijn tijd als trainer van Ajax ook botste met Mounir El Hamdaoui. De spits werd zelfs verbannen naar het tweede elftal, iets wat ploeggenoot Theo Janssen niet begreep in die tijd.

Geen wrok

Kishna vertrok na zijn eerste volledige seizoen in de hoofdmacht van de Amsterdammers in 2015 naar Lazio, terwijl De Boer trainer van Ajax bleef. De aanvaller koestert verder geen wrok richting de huidig bondscoach van Oranje.

"Hij heeft dingen verkeerd gedaan, net als ik. Maar op een gegeven moment moet je denken van: 'moeten we een strijd voor het leven hebben?'. We hebben er allebei van geleerd. Zeker ik. Ik denk wel dat hij er goede bedoelingen mee had. Want waarom zou hij dat anders tegen me zeggen?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Depressie in het voetbal: 'Ik kan hier niet mee leven'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore