Europa League

Nummer 10 van Oostenrijk vernedert Feyenoord in eigen Kuip

29 oktober 2020 20:45 Aangepast: 29 oktober 2020 20:46
Beeld © Getty Images

Feyenoord heeft vanavond een vreselijke avond beleefd. De Rotterdammers verloren in eigen huis met grote cijfers van Wolfsberger AC. In De Kuip werd het 1-4 voor de bezoekers.

Feyenoord begon werkelijk dramatisch aan het duel tegen de nummer 10 van Oostenrijk. Al binnen het kwartier keken de Rotterdammers tegen een 0-2 achterstand aan. Twee keer mochten de bezoekers aanleggen vanaf elf meter en twee keer had doelman Justin Bijlow geen antwoord. 

Feyenoord ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kwam in de eerste helft niet tot grote kansen. Sterker nog, de ploeg van trainer Dick Advocaat kwam niet eens tot een schot op doel. 

Hoop

In de tweede helft kwam Feyenoord een stuk beter uit de startblokken dan in de eerst helft. Zo'n tien minuten na rust schoot Feyenoord voor de eerste keer op doel, dat schot leverde direct een treffer op. Steven Berghuis was het die de bal tegen het net schoot. 

Na de 1-2 kreeg Feyenoord direct een aantal kansen op de 2-2, maar die viel niet. Aan de andere kant was het wel raak. Na zwak ingrijpen van Bijlow kon Wolfsberger uiteindelijk de 1-3 binnen schuiven. Daarmee was het leed nog niet geleden. De scheidsrechter gaf ook nog een derde penalty aan de Oostenrijkers, een zeer dubieuze wel te verstaan.

Daar kocht Feyenoord uiteindelijk niets voor. Dejan Joveljić pakte het cadeautje maar wat graag uit en maakte er 1-4 van. 

Groep K

Door de nederlaag in eigen huis staat Feyenoord nu laatste in Groep K van de Europa League. Wolfsberger staat eerste met vier punten, gevolgd door CSKA Moskou en Dinamo Zagreb met twee punten. Feyenoord heeft na twee wedstrijden slechts één punt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore