Ook aanvoerder geveld

PSV mist zes spelers tegen Vitesse door corona-uitbraak

25 oktober 2020 12:23 Aangepast: 25 oktober 2020 13:01
Ook PSV-aanvoerder Dumfries is positief getest op corona. Beeld © ANP

Het coronavirus blijft maar voor problemen zorgen bij PSV. Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat een aantal spelers besmet is met het virus en daar zijn nu nog twee gevallen bij gekomen. De Eindhovenaren missen daardoor zes spelers tegen Vitesse.

Vandaag werd bekend dat aanvoerder Denzel Dumfries en Timo Baumgartl positief zijn getest op het longvirus. PSV heeft nu zes positief geteste spelers. Naast Dumfries en Baumgartl gaat het om Rosario, Gakpo, Delanghe en Piroe.

Eerder testten Jordan Teze en Eran Zahavi ook al positief, maar zij zijn inmiddels hersteld. Ze liepen het virus op de interlandperiode met respectievelijk Jong Oranje en Israël, maar beide spelers zijn er tegen Vitesse weer bij.

In quarantaine

Over de toestand van de spelers doet PSV geen verdere uitspraken."De spelers verblijven conform de protocollen in quarantaine en de medische staf van PSV monitort hen intensief", staat op de site.

Trainer Roger Schmidt gaf na de eerste besmettingen al aan bezorgd te zijn dat er meer gevallen bij de club zouden opduiken. De Eindhovenaren hoopten een scenario zoals bij AZ te voorkomen. Bij de club uit Alkmaar moesten in totaal dertien spelers thuis in quarantaine blijven voor de belangrijke wedstrijd tegen Napoli. Des te knapper was het dat AZ alsnog wist te winnen van de Italiaanse grootmacht (0-1). 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PSV mist twee basisspelers tegen Granada vanwege corona

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore