Alles gaat erin!

Eredivisierecord: Ajax verslaat VVV met 0-13

24 oktober 2020 18:17 Aangepast: 25 oktober 2020 09:07
Beeld © ANP

Een record voor Ajax in de Eredivisie. De ploeg versloeg VVV-Venlo met maar liefst 0-13. Lassina Traoré scoorde vijf keer. Jurgen Ekkelenkamp (2), Klaas-Jan Huntelaar (2), Dusan Tadic, Daley Blind, Antony en Lisandro Martinez scoorden ook voor Ajax.

Ajax leidde bij rust al met 4-0. Verdediger Chris Kum van VVV kreeg in de 51e minuut een rode kaart, daarna liep de score flink op. 

Het is vandaag precies tien jaar na het duel tussen PSV en Feyenoord (10-0). Na dat duel van 24 oktober 2010 scoorde een ploeg nooit meer tien keer in een wedstrijd.

Oude record

Ajax was al recordhouder in de Eredivisie als het gaat om de grootste zege. De club uit de hoofdstad versloeg Vitesse met 12-1 op 19 mei 1972.

'Niemand overleden' 

VVV-Venlo reageerde ludiek. De club stuurde vlak voor het einde van de wedstrijd een twitterberichtje met de tekst: "We hebben een record te pakken." 

Geen record om trots op te zijn, toch wil trainer Hans de Koning van VVV de recordnederlaag niet te groot maken. "Zojuist wenste iemand mij sterkte, maar er is niemand overleden", zei hij bij FOX Sports.

Ajax-trainer Erik ten Hag reageerde koeltjes. De trainer gaf zijn ploeg na afloop complimenten: "We waren hongerig." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore