European Premier League

'Meer dan twaalf Europese topclubs praten over supercompetitie'

20 oktober 2020 16:08 Aangepast: 20 oktober 2020 16:59
Beeld © Getty Images

De plannen voor een Europese supercompetitie worden steeds concreter. Op dit moment zijn meer dan twaalf Europese topclubs, met Liverpool en Manchester United als leiders, in gesprek over de oprichting van de nieuwe competitie, die de European Premier League moet gaan heten.

Dat meldt Sky Sports. De competitie zou plaats bieden aan achttien topclubs uit Europa. De beste ploegen plaatsen zich vervolgens voor de play-offs, waar de winnaar bekend wordt. Alle deelnemende teams zouden voor aanvang al een startpremie van meer van 100 miljoen euro mogen verwachten. Volgens de plannen, die al meer dan een jaar in ontwikkeling zijn, zou de eerste editie al in 2022 gespeeld kunnen worden.

Bronnen vertelden dat een formele aankondiging over de plannen al eind deze maand mogelijk is, hoewel een aantal belangrijke details, waaronder de volledige lijst van de deelnemende clubs, nog moet worden afgerond. Bovendien kunnen de plannen nog in het water vallen, aangezien het coronavirus voor financiële onzekerheid zorgt.

Champions League

Mochten de plannen daadwerkelijk werkelijkheid worden, lijkt het erop dat de European Premier League de Champions League zal overnemen. Het is daarom onduidelijk of ook de UEFA is betrokken bij het maken van deze plannen. Volgens Sky Sports lijkt het er echter op dat deze competitie, die mede door de FIFA is opgezet, een aanval is op de UEFA.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore