Champions League

Deze spelers maakten transfer tussen Ajax en Liverpool

21 oktober 2020 20:13 Aangepast: 21 oktober 2020 20:14
Beeld © Getty Images

Ajax neemt het vanavond in de Champions League op tegen Liverpool. De twee clubs hebben geen hele uitgebreide geschiedenis samen. Slechts zes spelers maakten in het verleden een transfer vanuit Liverpool naar Amsterdam of andersom.

1. Luis Suárez

De meest bekende is natuurlijk Luis Suárez. De aanvaller maakte in januari 2011 de overstap van Ajax naar Liverpool. Het leverde Ajax een bedrag op van 26,5 miljoen euro. In Engeland maakte Suárez grote indruk. Na een aantal zeer succesvolle jaren in het shirt van Liverpool, vertrok de aanvaller uiteindelijk naar FC Barcelona.

2. Ryan Babel

Ruim 17 miljoen euro mocht Ajax bijschrijven in 2007. Op dat moment werd Ryan Babel verkocht aan Liverpool. De aanvaller maakte indruk bij Ajax en mocht zijn geluk gaan beproeven in de Premier League. Een grandioos succes werd dat niet, maar Babel mocht toch bijna 150 wedstrijden spelen bij de Engelse topclub.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Babel niet bang om plek te verliezen: 'Zou niet weten waarom'

3. Ki-Jana Hoever

Ki-Jana Hoever verliet in 2018 de jeugdopleiding van Ajax om zijn geluk te gaan beproeven bij Liverpool. De verdediger zag te weinig perspectief om door te breken in Amsterdam en besloot voor het avontuur te gaan. Het leverde hem uiteindelijk een debuut op in het eerste elftal van Liverpool, maar tot een definitieve doorbraak kwam het niet. Afgelopen transferperiode verkocht de club hem aan de Wolves.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Exclusief interview Ki-Jana Hoever: 'Wil doorbreken bij Liverpool'

4. Jordy Brouwer

Jordy Brouwer, wie kent hem niet? In 2007 besloot de aanvaller dat zijn tijd in Amsterdam erop zat en koos hij voor Liverpool. Dat werd geen succes. Na twee seizoenen werd hij alweer verhuurd aan RKC Waalwijk. Bij terugkomst in Engeland mocht hij zijn koffers direct weer inpakken om definitief te vertrekken. ADO Den Haag werd de volgende bestemming. Inmiddels maakt de 32-jarige Brouwer zijn minuten in de Eerste Klasse bij DHC Delft. 

5. Jan Mölby

Jan Mölby stapte na twee seizoenen Ajax in 1982 over naar Liverpool. Daar speelde hij uiteindelijk jaren. De Deense middenvelder kwam in totaal maar liefst 270 wedstrijden in actie voor The Reds. Daarin scoorde hij 51 keer en gaf hij 28 assists. 

6. Jari Litmanen

De enige speler ooit die vanuit Liverpool naar Amsterdam kwam is Ajax-legende Jari Litmanen. In 2002 kwam hij transfervrij over vanuit Engeland om aan zijn tweede periode bij Ajax te beginnen. Bij Liverpool was de Fin geen enorm succes. 43 wedstrijden speelde Litmanen uiteindelijk voor de club uit de havenstad. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore