Voetbal

Arjen Robben wil interview snel afronden omdat hij geen licht op zijn fiets heeft

19 oktober 2020 11:01 Aangepast: 19 oktober 2020 11:04
Beeld © NOS

Arjen Robben arriveerde gisteren op de fiets bij het stadion van FC Groningen. De aanvaller mocht in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (0-0) een kwartiertje meedoen, maar moest daarna snel naar huis.

De late wedstrijd was namelijk pas om 18.30 uur afgelopen en Robben had geen verlichting op zijn fiets. ''Niet te hard zeggen hè, want dadelijk staan ze te controleren en krijg ik een bekeuring", zei Robben tegen de NOS. "Ik pak wat binnendoorweggetjes. Ik ben snel thuis.''

Ritme

In de 15 minuten dat Robben speelde viel hij direct op. De 36-jarige vleugelspeler dribbelde vanaf de rechterflank met de bal aan de voet naar binnen en waar bijna iedereen een doeltreffend afstandsschot verwachtte, besloot hij een ploeggenoot in de breedte aan te spelen. Daar had de voormalige smaakmaker van PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München achteraf een beetje spijt van.

"Op de training schoot ik er de afgelopen dagen een paar op die manier binnen, maar ik had nu het idee dat ik nog te ver van het doel was", blikte Robben bij FOX Sports terug op zijn net niet kenmerkende actie. "Ik mis nu nog wat ritme en het juiste gevoel op het veld voor de spelsituaties. Daarom dacht ik dat het beter was om de bal breed te leggen en af te geven. Dat doe ik normaal nooit, maar dat gaan we nu ook niet meer doen. Voortaan schiet ik zelf weer", sprak de oud-international met een brede grijns.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjen Robben is weer helemaal terug met deze wereldgoal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore