Voetbal

Doelman Padt redt punt voor FC Groningen bij rentree Robben

18 oktober 2020 18:44 Aangepast: 18 oktober 2020 18:49

Het duel tussen FC Groningen en FC Utrecht heeft geen doelpunten opgeleverd: 0-0. De noorderlingen hadden het punt vooral te danken aan doelman Sergio Padt. De 30-jarige keeper verrichtte op eigen veld een aantal prima reddingen. De thuisclub daarentegen wist Thijmen Nijhuis, de debuterende doelman van FC Utrecht, amper te bedreigen.

Arjen Robben maakte bij FC Groningen zijn rentree als invaller, ruim een maand na zijn eerste wedstrijd tegen PSV (1-3) waarin hij na een half uur geblesseerd moest uitvallen. De oud-international deed een kwartiertje mee, maar kon zijn club in die korte tijd niet aan een overwinning helpen.

FC Groningen had voor de rust het meeste balbezit, maar kon geen grote kansen afdwingen. Ook FC Utrecht maakte voorin een vrij machteloze indruk. Aanvoerder Simon Gustafson was nog wel dicht bij 0-1. Na een pass van Gyrano Kerk stuitte de Zweed op doelman Padt.

Aanvalsdrang

In de tweede helft toonde het nog ongeslagen FC Utrecht meer aanvalsdrang. Sander van de Streek kreeg al snel een grote kopkans op aangeven van opnieuw Kerk. Met een reflex voorkwam Padt een achterstand. Kort daarna wist de Franse debutant Moussa Sylla hem met een subtiele voetbeweging wel te passeren, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Padt hield daarna ook Bart Ramselaar en opnieuw Van de Streek (twee keer) van scoren af. In het laatste kwartier mocht ook Robben zich weer even laten zien. Hij toonde op de rechterflank nog wel één kenmerkende dribbel naar binnen toe, maar kon namens de Groningers het verschil nog niet maken.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore