'Sportieve bubbel'

Minister: 'Eredivisie Vrouwen kan onder voorbehoud doorgaan'

14 oktober 2020 22:53 Aangepast: 15 oktober 2020 08:43
Ajax-PSV, afgelopen 4 oktober in Amsterdam. Beeld © ANP

De Eredivisie in het vrouwenvoetbal hoeft mogelijk toch niet te worden stilgelegd vanwege de nieuwe coronaregels. Minister Tamara van Ark (Sport) heeft toegezegd dat de competitie onder hetzelfde besluit valt als de Eredivisie voor mannen.

"We zullen snel met de minister in overleg gaan over de praktische invulling", schrijft Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal bij de voetbalbond KNVB, op Twitter.

Gelijkheid in topvoetbal

Het besluit om de Eredivisie voor vrouwen stil te leggen terwijl die voor mannen kon doorgaan, wekte verbazing. "Mooi dat er gelijkheid in het topvoetbal is", schrijft Van der Zee nu. "Wat voor mannen geldt, geldt ook voor vrouwen", zei Van Ark vanavond tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eredivisievrouwen afgelast, mannen mogen door: 'Wat maakt ons anders?'

De KNVB maakte eerder bekend dat de Eredivisie voor vrouwen niet onder de uitzondering zou vallen die het kabinet maakt voor profsporters op de coronamaatregelen. Die verbieden de komende vier weken het sporten in teamverband. De Tweede Kamer vroeg Van Ark daarop in te grijpen.

Slag om de arm

De minister houdt nog wel een slag om de arm. Ze wil eerst met de KNVB bespreken hoe de maatregelen die gelden voor mannenteams, zoals de 'sportieve bubbel' waarin zij leven en de medische begeleiding, ook kunnen gaan gelden voor vrouwenteams.

De 8 maatregelen van het kabinet

Een nieuwe lockdown, nieuwe coronaregels. Premier Rutte zet de belangrijkste acht maatregelen op een rijtje.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore