Ga naar de inhoud
Nieuws

Suárez kon niet omgaan met vertrek bij Barcelona: 'Ik huilde continu'

Beeld © Getty Images

Luis Suárez trok deze zomer de deur achter zich dicht bij FC Barcelona. De aanvaller had graag langer gebleven, maar de club had hem niet meer nodig. Dat doet hem nog altijd pijn.

Middels een telefoontje van Ronald Koeman kreeg de aanvaller te horen dat hij niet langer gewenst was, dat steekt hem. "Ik heb zes jaar bij Barcelona gespeeld. Er zijn dan andere manieren om met me om te gaan en met me te praten. Andere manieren om me te vertellen dat de club het plan heeft om van koers te veranderen", aldus Suárez tegenover Mundo Deportivo.

Koeman
Lees ook:
Koeman begrijpt boosheid Messi over vertrek Suárez

Suárez koos uiteindelijk voor een vertrek naar Atlético Madrid, maar had het de eerste dagen zwaar. "De donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag richting het debuut bij Atlético waren lastig. Ik huilde continu vanwege de hele situatie. Ik kon niet zo goed omgaan met de boodschap van Barcelona. Vooral vanwege de manier waarop ze het brachten."

De handelswijze van Barca is respectloos volgens de oud-Ajacied. "Er gebeuren daar vreemde dingen. Zo moet je bijvoorbeeld alleen trainen als je niet wordt geselecteerd voor een wedstrijd. Dat deed mij veel pijn, dat zag mijn gezin ook."

Messi
Lees ook:
Messi sneert naar Barcelona-leiding na vertrek Suárez: 'Niets verbaast me meer'

Messi

Het gedwongen vertrek van Suárez raakte ook zijn vriend Lionel Messi. De Argentijn kwam via social media op voor zijn collega. "Het verbaasde me niet dat Messi mij publiekelijk steunde. Ik wist dat hij de pijn ook voelde, dat kwam ook tot uiting in de manier waarop hij het bracht. De manier waarop, het gevoel dat ze je geven... Dat doet het meeste pijn."