Nieuws

'Onana test positief op corona en mist Liverpool-thuis'

08 oktober 2020 11:39 Aangepast: 08 oktober 2020 11:47
Beeld © Getty Images

Slecht nieuws voor Ajax. Doelman André Onana is positief getest op het coronavirus. De doelman mist daardoor mogelijk de wedstrijden tegen sc Heerenveen en Liverpool.

Dat melden diverse media in Kameroen. Ajax heeft het nieuws nog niet bevestigd. Onana zou het virus hebben opgelopen bij het nationale elftal van Kameroen. Onana verscheen gisteren al niet op het trainingsveld, ook zijn teamgenoot Pierre Kunde Malong zou het virus onder de leden hebben. 

Ajax

Ajax weigerde eerder deze week vier Afrikaanse internationals af te staan aan hun nationale ploeg. Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad (beiden Marokko), Mohammed Kudus (Ghana) en Lassina Traoré (Burkina Faso) moesten allemaal in Amsterdam blijven. Ajax wil de opgeroepen internationals niet laten gaan, omdat ze voor oefeninterlands naar landen zouden moeten waar code oranje of rood voor geldt.

Voetbalclubs zijn normaal gesproken verplicht hun internationals af te staan, maar vanwege de situatie met het coronavirus maakt de FIFA tot het einde van dit jaar een uitzondering. De club mogen hun spelers nu thuis houden als die landen bezoeken waar een periode van quarantaine of zelfisolatie tegenover staat.

Onana mocht zich van Ajax wel melden bij de nationale ploeg van Kameroen. De 'Ontembare Leeuwen' trainen deze week in Nederland en spelen vrijdag in Utrecht een oefeninterland tegen Japan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore