Voetbal

'Depay mocht op laatste dag voor spotprijs vertrekken bij Lyon'

08 oktober 2020 10:13
Memphis Depay bij Olypique Lyon Beeld © Getty Images

Toen Olympique Lyon en FC Barcelona afgelopen transferperiode begonnen met de onderhandelingen over Memphis Depay werd er gesproken over een vaste prijs van 25 miljoen euro plus nog eens 5 miljoen euro aan variabelen. Maandag, op de laatste dag van de transferperiode, mocht de Nederlandse vedette voor 8 miljoen plus bonussen weg.

Dat meldt Mundo Deportivo. Omdat Ousmane Dembele niet naar Manchester United vertrok had FC Barcelona geen ruimte meer in het salarisbudget voor Memphis. De Spaanse regelgeving liet de transfer niet toe. Persoonlijk was de 26-jarige aanvaller al akkoord met de Catalanen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Dembélé blokkeert overgang Memphis naar FC Barcelona'

Gratis

Jean Michjel Aulás, de voorzitter van Olympique Lyon, erkende dat het niet per se goed nieuws is dat Memphis bij Lyon blijft. Over 14 weken is hij namelijk transfervrij en vertrekt hij gratis uit Frankrijk.

Mede door de uitbraak van het coronavirus moet Lyon de Nederlander voor een spotprijs laten gaan. De club kan de hoge salarissen niet langer betalen. Naar verluidt maakt FC Barcelona in januari een symbolisch bedrag over voor de aanvaller.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Depay vertrekt alsnog gratis naar FC Barcelona'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore