Nederlands elftal

De Boer: 'Ihattaren kan op EK van belang zijn'

05 oktober 2020 16:26 Aangepast: 05 oktober 2020 16:59
Mohame Ihattaren Beeld © Pro Shots / Joep Leenen

Frank de Boer had graag Mohamed Ihattaren willen begroeten in zijn trainingskamp voor de oefeninterland tegen Mexico en de Nations League-duels met Bosnië en Italië komende week. De bondscoach heeft grote plannen met de aanvaller van PSV, die momenteel op het tweede plan is geraakt in Eindhoven.

Desondanks had De Boer Ihattaren opgenomen in zijn voorlopige én definitieve selectie. "Soms selecteer je spelers ook voor de toekomst", reageerde de bondscoach op de persconferentie van het Nederlands elftal.

"Ihattaren en ook Calvin Stengs (die als vervanger werd opgeroepen, red.) hebben een grote toekomst voor zich. Op het EK kunnen zij misschien wel belangrijk zijn. 'Mo' heeft een fantastisch vorig seizoen gedraaid. Daarom wilden wij hem nu een hart onder de riem steken. Zo van: 'we geloven in je'."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Stengs bij Oranje na afmeldingen Bergwijn en Ihattaren

"Dit hoort ook bij de ontwikkeling van een jonge speler", zei De Boer over de huidige reserverol van Ihattaren in Eindhoven. "Hij moet nog veel leren, met grote jongens omgaan bijvoorbeeld. Wij willen hem helpen in dat proces. Jammer dat hij is afgehaakt."

Ihattaren is onder de nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt wisselspeler geworden bij PSV. Afgelopen weekend zat de aanvaller niet bij de Eindhovense selectie vanwege een liesblessure. Om die reden meldde Ihattaren zich ook af bij Oranje.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore