Voetbal

Bizarre taferelen in Turijn: alles en iedereen aanwezig behalve Napoli

05 oktober 2020 11:06
Heeft de ervaren Buffon (42) dit ooit eerder meegemaakt? Beeld © Getty Images

Napoli is gisterenavond niet komen opdagen in Turijn voor de uitwedstrijd tegen Juventus. De aftrap zou zondagavond om 20.45 uur hebben plaatsgevonden. De club uit Napels heeft te maken met coronabesmettingen en vreest dat er meer spelers het virus hebben opgelopen.

De organisatie achter de Serie A dreigt met een reglementaire nederlaag voor de ploeg uit Zuid-Italië. De regels bepalen dat wanneer een team niet komt opdagen de tegenstander - in dit geval Juventus - met 3-0 heeft gewonnen.

Een woordvoerder van Napoli zei dat de lokale gezondheidsautoriteiten het team hebben bevolen in quarantaine te gaan en de spelers hebben daar gehoor aan gegeven. Volgens de Serie A heeft de gemeente Napels de afspraken omtrent het gezondheidsprotocol, samengesteld door de voetbalbazen en de sportminister, niet nageleefd. Hierin is bepaald dat wanneer er coronagevallen in een selectie zijn de andere spelers wel gewoon kunnen trainen en uitkomen in wedstrijden wanneer zij negatief hebben getest.

De spelers van Juventus arriveren bij het stadion De spelers van Juventus arriveren bij het stadion

No-show

Napoli is de eerste club uit een grote voetbalcompetitie die besluit tot een no-show nadat de instanties hebben geweigerd een wedstrijd te verplaatsen.

Er gingen geruchten dat trainer Gennaro Gattuso ook positief heeft getest, maar dat werd door de club tegengesproken. Vandaag worden de spelers en staf verder onderzocht.

Napoli had de eerste twee competitiewedstrijden gewonnen: 2-0 tegen Parma en 6-0 tegen Genoa. Laatstgenoemde club zag laatst wel een duel uitgesteld worden na een groot aantal besmettingen.

Ook Leando Bonucci snapt er weinig van Ook Leando Bonucci snapt er weinig van

Niks aan de hand

Bij Juventus deden ze alsof er niks aan de hand was. De ploeg van Andrea Pirlo wist al dat Napoli niet zou komen opdagen, maar ze arriveerden gewoon in het Allianz Stadion. Het social media account van de Oude Dame deelde zelfs de opstelling.

Ook deed de selectie, die volledig in clubkleding het veld betrad, een veldinspectie. Scheidsrechter Daniele Doveri was ook gewoon aanwezig om de wedstrijd te fluiten.

Om 20.45 kon het tv-circus, de aanwezige pers, de tientallen aanwezige supporters en de selectie van Juventus inpakken. Napoli kwam namelijk nooit opdagen

De scheidsrechters waren 'gewoon' aanwezig De scheidsrechters waren 'gewoon' aanwezig
Alles kon weer opgeruimd worden Alles kon weer opgeruimd worden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore