Champions League

Trainer Ten Hag: zware, maar heel mooie loting voor Ajax

01 oktober 2020 20:32 Aangepast: 01 oktober 2020 20:51

Trainer Erik ten Hag erkende dat de loting van Ajax voor de groepsfase van de Champions League een stuk beter had kunnen uitvallen. "Dit is echt een heel zware loting", zei hij. "Maar we kijken ernaar uit. We willen graag op dit podium acteren. We lopen hier niet voor weg. Dit is wat we willen."

Ajax werd tijdens de loting in Genève gekoppeld aan Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland. "Liverpool behoeft geen uitleg", zei Ten Hag over de ploeg van de Nederlandse spelers Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. "Dat is een topploeg met klassespelers. Liverpool en Bayern München zijn de trendsetters in Europa. Het is mooi om tegen Liverpool te spelen, al is het jammer dat onze fans waarschijnlijk niet mee kunnen. Liverpool tegen Ajax is wel een affiche."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax loot tegen Liverpool, Atalanta en Midtjylland in Champions League

Atalante is misschien wel de sterkste ploeg die in pot 3 van de loting zat, besefte ook ten Hag. "Zij waren vorig seizoen de revelatie van de Champions League", zei de trainer van Ajax over de ploeg met de Nederlanders Sam Lammers, Hans Hateboer en Marten de Roon. "Het is een echte 'pressingploeg", net als Vitesse maar dan wel een stukje beter."

Ten Hag wist nog niet heel veel over FC Midtjylland. "Maar ik heb een Deense assistent", doelde hij op Christian Poulsen. "Hij kan mij vast wel wat vertellen. Ze hebben drie voorronden overleefd en spelen erg opportunistisch. Ze zijn de kampioen van Denemarken en staan nu ook bovenaan. Ook dat wordt geen makkie."

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore