Champions League

Ajax loot tegen Liverpool, Atalanta en Midtjylland in Champions League

01 oktober 2020 18:22 Aangepast: 01 oktober 2020 18:38

Ajax neemt het in de groepsfase van de Champions League in groep D op tegen Liverpool, Atalanta Bergamo en Midtjylland. Dat wees de loting vandaag in het Zwitserse Nyon uit.

Met Liverpool en Atalanta krijgt groep D een Nederlands tintje. Bij de Engelse kampioen staan Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum onder contract, terwijl Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers spelen voor de Italiaanse ploeg.

Debutant

FC Midtjylland stelde zich gisteravond pas zeker van Champions League-voetbal. De Deense ploeg stond tot 25 minuten voor het einde met 0-1 achter tegen Slavia Praag, maar wist in dat tijdsbestek nog vier keer te scoren. Het is de eerste keer dat de club deelneemt aan het hoofdtoernooi. 

 

De loting in groep G zorgt voor een confrontatie tussen twee grootheden die elkaar al jaren niet hebben getroffen. Daar spelen Lionel Messi (Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Juventus) tegen elkaar. Sinds 2018, toen de Portugees naar Juventus vertrok, is dat niet meer gebeurd. Daarvoor troffen de twee sterren elkaar meerdere malen per seizoen in de Spaanse competitie, waar Ronaldo zijn wedstrijden speelde voor Real Madrid. 

De eerste wedstrijden in de groepsfase van de Champions League worden gespeeld op 20 en 21 oktober. Het speelschema wordt vrijdagavond bekendgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Barcelona tegen Juventus in groepsfase Champions League

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore