Voetbal

Maradona klaagt Netflix-film aan

01 oktober 2020 10:38 Aangepast: 01 oktober 2020 10:53
Diego Maradona met de 'Hand van God' Beeld © Archivo El Grafico/Getty Images

Diego Maradona is niet blij met een film die binnenkort op Netflix zal verschijnen. De regisseur van de film, Paolo Sorrentino, gebruikt zonder toestemming de afbeelding van de Argentijnse legende. Op die manier wordt misbruik gemaakt van het merkrecht van de oud-voetballer, stelt Matias Morla, de advocaat van Maradona. 

"Met onze collega's in Italië zijn we nu de juridische strategie aan het uitwerken om een klacht in te dienen bij justitie voor het oneigenlijk gebruik van een geregistreerd merk", laat Morla via Twitter weten.

De film, die de naam 'De Hand Van God' draagt, wordt opgenomen in Napels. Dat is de plek waar Maradona doorbrak in Europa. Volgens Sorrentino is het een kleine ode, omdat hij veel heeft met de oud-voetballer. Hij zegt zelfs dat de Argentijn zijn leven heeft gered. "Door een ongeluk met het verwarmingssysteem in een huis in de bergen zijn mijn ouders overleden. Normaal ging ik altijd met ze mee, maar juist dat weekend niet. Ik wilde naar Maradona kijken die met Napoli een wedstrijd speelde in Empoli. Door te gaan heeft dat mijn leven gered", zegt hij.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore