Ga naar de inhoud
Voetbal

Feyenoord moet corona-onderzoek noodgedwongen stilleggen: 'Extra zuur'

Beeld © Getty Images

Feyenoord baalt dat de komende drie weken zonder publiek gespeeld moet gaan worden. De Rotterdammers betwijfelen of de genomen maatregelen zinvol zijn, zeker omdat het er alle schijn van heeft dat buiten veiliger is dan binnen.

Om er zeker van te zijn dat het ook in het stadion veilig is, was Feyenoord begonnen met een grootschalig onderzoek onder leiding van het Erasmus MC en Casper van Eijck, clubarts bij Feyenoord. De eerste resultaten uit dat onderzoek waren positief. "We hebben nu al informatie binnen die erop wijst dat de kans op besmetting in een stadion klein is", zei Van Eijck. "Van alle mensen in de regio die recent besmet blijken te zijn, hebben er slechts vijf bij de GGD aangegeven dat ze tegen Twente in het stadion zaten. Dat is geen noemenswaardig aantal."

Een kans om het onderzoek af te ronden, krijgt Feyenoord voorlopig niet. Nu er geen fans meer welkom zijn, is het onderzoek noodgedwongen stilgelegd. "Dat is extra zuur gezien de enorme inspanningen en forse investeringen die juist onze bedrijfstak de afgelopen maanden deed om wedstrijden veilig te kunnen organiseren", laat Mark Koevermans, algemeen directeur van Feyenoord, weten. "Logischerwijs staat de volksgezondheid op één. In die zin is het te begrijpen dat het kabinet nu met meerdere ingrijpende maatregelen komt in een poging het tij te keren."

Voor de clubs zit er nu niets anders op dan te hopen dat de maatregelen snel weer worden versoepeld. "Clubs zullen de komende weken de toch al fors knellende broekriem nu wel nog weer verder moeten aanhalen. En dan maar hopen dat het spelen zonder publiek tot drie weken beperkt blijft en vooral dat Den Haag het voetbal niet in de kou laat staan nu clubs langzamerhand in echt onoverkomelijke problemen komen", sluit Koevermans af.

Clubarts
Lees ook:
Clubarts Van Eijck ziet geen bewijs dat sluiten stadion helpt
Bron: VTBL