Voetbal

Regering overweegt publiek bij profvoetbal te schrappen

28 september 2020 14:17 Aangepast: 28 september 2020 15:40
Premier Mark Rutte, de gebarentolk en minister Hugo de Jonge. Beeld © ANP

Het profvoetbal in Nederland moet mogelijk worden vervolgd zonder publiek. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. Minister-president Mark Rutte maakt vanavond tijdens de persconferentie nieuwe maatregelen bekend.

De regering doet dat naar aanleiding van de stijgende coronacijfers in Nederland. "We moeten nu maatregelen nemen om de ic's niet in de problemen te brengen", waarschuwde Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, al. Hij zag het aantal coronapatiënten op de ic stijgen met 15 tot 142. "Als deze trend voortzet, liggen er over paar weken tussen de 400 en 700 coronapatiënten op intensive care."

Er was de laatste weken veel te doen om het publiek tijdens voetbalwedstrijden. Zo stonden Feyenoordfans te kort op elkaar in de thuiswedstrijd tegen FC Twente en leek het of er niets aan de hand was toen Willem II in de Europa League speelde tegen Rangers FC. Afgelopen weekend leken de regels overal goed gehandhaafd te worden, maar nu gooien de landelijke cijfers roet in het eten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat: groot compliment aan supporters Feyenoord

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore