Voetbal

Napoli-trainer vond Lozano mentaal niet in orde: 'Hij ging eerst nog neer als een kind'

28 september 2020 13:10 Aangepast: 28 september 2020 13:24
Hirving Lozano Beeld © Getty Images

Hirving Lozano heeft zijn draai eindelijk gevonden in Italië. De aanvaller, die in augustus 2019 voor 40 miljoen euro overstapte van PSV naar Napoli, heeft zich goed ontwikkeld, nadat hij volgens trainer Gennaro Gattuso niet goed binnenkwam in Napels.

"Hij was mentaal en fysiek niet helemaal 100 procent in orde", vertelt Gattuso tegenover Sky Italia over de Lozano van een jaar geleden. "Hij trapte de bal zonder idee weg en ging vaak naar de grond als een kind. Nu heeft hij power in zijn benen."

Gattuso geeft specifieke opdrachten mee aan Lozano in het veld en hij denkt dat dat helpt. "Hij is nu een andere speler", zegt hij. "Ik weet nog hoe hij presteerde bij PSV, maar vorig seizoen was niet zijn beste jaar. Nu staat hij weer op het veld, omdat hij in een goede vorm verkeert. De hele ploeg presteerde vorig jaar niet goed. Nu moeten we ook nog leren dat we een hele wedstrijd goed moeten presteren."

Seizoensstart

Napoli kent een uitstekende seizoensstart in de Serie A. Na een 2-0 zege op Parma werd afgelopen weekend Genoa met 6-0 verslagen. Lozano maakte twee doelpunten in dat duel.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore