Column

'Het gevaar loert dat we een topspeler verzieken'

28 september 2020 12:10 Aangepast: 28 september 2020 12:15
Beeld © Getty Images

Mohamed Ihattaren was vorig seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij PSV, dit seizoen heeft hij het onder de nieuwe trainer Roger Schmidt zwaar. Willem van Hanegem hoopt dat ze het talent van de middenvelder niet kapot maken in Eindhoven.

"Bij Ihattaren loert het gevaar dat we een topspeler verzieken", schrijft hij in zijn column in het AD. "Die Mo Ihattaren waar we vorig seizoen met z’n allen allemaal achteraan renden, omdat hij zo geweldig was. De jongen ook die wekelijks de vraag moest beantwoorden of hij voor Oranje wilde spelen. En toen hij inderdaad niet voor Marokko koos, klonk er gejuich."

Maar Ihattaren zit tegenwoordig meer op de bank dan hem lief is en dat komt door het systeem van Schmidt. "Ihattaren moet zich nu veel meer het spelsysteem van PSV eigen maken. Want dat is blijkbaar een heel ingewikkeld systeem, daar in Eindhoven. Ihattaren zag ik vorig seizoen in Eindhoven tegen Ajax en hij was een klasse apart. Het is een geweldige speler. Die jongens komen in sneltreinvaart omdat ze onbevangen zijn, doen wat in ze opkomt. En als dat zo is, komen de wijsneuzen die ze in een keurslijf proppen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ihattaren bezorgt Schmidt in eerste maanden hoofdbrekens bij PSV

Van Hanegem heeft overigens weinig met het systeem van PSV. 'De Kromme' vindt er maar weinig bijzonders aan. "Eerlijk gezegd zie ik gewoon een ploeg die het moet hebben van simpel countervoetbal. Dat mag hoor, maar laten we nou niet doen alsof het onder trainer Roger Schmidt opeens hogere wiskunde is daar in Brabant."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore