Voetbal

Advocaat: groot compliment aan supporters Feyenoord

27 september 2020 15:12 Aangepast: 27 september 2020 15:44

De 13.000 toeschouwers bij de wedstrijd Feyenoord tegen ADO Den Haag (4-2) hielden zich volgens trainer Dick Advocaatvoortreffelijk aan de coronaregels. Op af en toe wat gejuich of gefluit na, gevolgd door een waarschuwende "sssttt", was het overwegend stil in het voetbalstadion.

"Hou je aan de regels", waarschuwde minister Tamara van Ark voor Medische Zorg en Sport gisteren. "Mochten de afspraken weer worden geschonden, dan wordt het een ander verhaal. Dan wordt er bijvoorbeeld voortaan gespeeld zonder publiek."

Van Ark verwees naar de grote groep Willem II-supporters die donderdagavond in Tilburg samenkwamen voor een feest. Op een plein werd gezongen en gedanst, zonder dat de coronaregels werden nageleefd.

Niet juichen en zingen

Daarnaast bleek het vorig weekend lastig voor voetbalsupporters om niet te juichen en zingen in stadions. Zo werd onder meer tijdens de wedstrijd Feyenoord-FC Twente geen afstand gehouden en er werd luidkeels geschreeuwd in de rust. Ook premier Mark Rutte was er toen niet over te spreken. 

Trainer Dick Advocaat vindt dat de supporters van Feyenoord een groot compliment verdienen. "Ik vond het sowieso heel vervelend dat afgelopen week alleen Feyenoord werd genoemd. Bij andere clubs zag je precies hetzelfde. Wij hebben vandaag in extreme mate laten zien dat we het kunnen", zei Advocaat. "Dat vind ik een groot compliment waard aan onze supporters."

"Iedereen weet hoe moeilijk het is om de regels te volgen. Het is ook niet in ons voordeel", reageert Advocaat vandaag na de wedstrijd. Hij weet weet dat een volle en kolkende Kuip zijn ploeg vaak extra energie geeft. "Clubarts Van Eijck en de virologen zijn dag en nacht bezig om het onderzoek naar risico's van besmettingen in het stadion te begeleiden. Dat mag ook wel eens een compliment krijgen. Ik hoop toch wel dat  ze snel de juiste formule vinden."

Waarschuwing

Advocaat doelt op de waarschuwing van zowel het kabinet als burgemeester Ahmed Aboutaleb: hou je aan de coronaregels, of we overwegen om geen publiek meer toe te staan bij wedstrijden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore