Persconferentie

Frank de Boer: 'Ik ben een heel blij persoon'

25 september 2020 13:19 Aangepast: 25 september 2020 13:24

Frank de Boer is vandaag officieel gepresenteerd als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De oud-speler is super trots op zijn aanstelling. "Ik ben een heel blij persoon, alhoewel je dat niet altijd aan me ziet."

Dat zei De Boer vandaag tijdens de persconferentie. "Het is een supergevoel om bondscoach te mogen zijn van ons land. Daar ben ik trots op. Dat was ik ook als speler altijd als ik het Oranjeshirt droeg. Maar dit is een zeer speciaal moment voor mij en mijn naasten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Boer vrijdagmiddag als bondscoach gepresenteerd in Zeist

Succes

De Boer hoopt succes te boeken met Oranje en gelooft daar ook in. "We hebben een goede spelersgroep en een erg goede staf.  Ik ben altijd een speler geweest die het hoogste eiste. Zowel op de training als in wedstrijden en dat heb ik als coach ook. Ik zie een hele mooie periode voor ons, waarin we er samen voor het hoogst haalbare gaan. Ik ga mijn stinkende best doen.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank de Boer bondscoach Oranje tot en met WK 2022

Koeman 2.0

De KNVB baalde van het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona en zocht iemand die dezelfde stijl kon voortzetten. Kan De Boer dat? "Ik vertoon overeenkomsten met Ronald Koeman, maar ik ben geen Koeman 2.0. Iedereen heeft zijn eigen stijl, maar het lijkt me duidelijk dat ik de ingeslagen weg van Ronald door wil trekken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore