Ga naar de inhoud
Hartverwarmend

Spurs-fans kopen fanshop Leyton leeg om club te helpen

Beeld © Getty Images

De fans van Tottenham Hotspur hebben zich van de goede kant laten zien. Zij kochten namelijk voor 20.000 pond aan merchandise uit de fanshop van Leyton Orient om die club uit de brand te helpen.

Tottenham Hotspur zou afgelopen dinsdag in de Carabao Cup tegen Leyton Orient spelen, maar dat duel werd twee uur voor aanvang afgelast. Het bleek dat maar liefst zeventien spelers van de club uit de League Two besmet waren met het coronavirus. Leyton Orient hoopte de wedstrijd later in te halen, maar dat blijkt niet meer mogelijk. Omdat het duel uitgezonden zou worden op Sky loopt Leyton Orient nu zo'n 150.000 pond mis.

Toen de fans van Tottenham Hotspur lucht kregen van het nieuws besloten ze in actie te komen. Ze kochten voor 20.000 pond aan spullen in de fanshop van Leyton Orient om de club alsnog een financiële meevaller te bezorgen. "Hier hebben we geen woorden voor, Spurs-fans!", schreef de club op Twitter. De gekochte shirts werden vervolgens opgestuurd naar het goede doel. Zij brachten de shirts naar kinderen in ziekenhuizen.

Kane

De band tussen Tottenham Hotspur en Leyton Orient is opgebloeid dankzij Harry Kane. De topspits speelde in het verleden bij de club die ook uit Londen komt. Hij kocht eerder dit jaar de sponsorplekken op de shirts van Leyton Orient en liet er een bedankwoordje voor alle NHS-medewerkers opzetten.

Harry
Lees ook:
Harry Kane nieuwe shirtsponsor Leyton Orient
Bron: VTBL