Coronamaatregelen

Dijkhoff haalt uit: 'WTF Tricolores, dit is het verpesten voor de rest'

25 september 2020 09:00 Aangepast: 25 september 2020 10:10
Beeld © Pro Shots

Willem II vloog gisteren door een 0-4 nederlaag uit de Europa League, maar dat is vandaag niet het onderwerp van gesprek. Dat zijn namelijk de supporters van de Tilburgse club die gezamenlijk naar de wedstrijd keken op een groot scherm.

Ruim 1000 supporters kwamen daar bijeen en hielden zich niet aan de coronamaatregelen. Politicus Klaas Dijkhoff begrijpt daar helemaal niets van. "WTF Tricolores. Dit gaat gruwelijk mis zo. Ongelofelijk. Dit is hoe verpesten voor de rest eruit zit. Vreselijk eigen doelpunt in onze strijd tegen corona", schrijft hij op Twitter. 

Dijkhoff is extreem teleurgesteld in de fans van de Tilburgers, maar ook in de burgemeester van de stad, die eveneens lid is van de VVD. "Het is niet dat je op dit moment even lekker kun experimenteren. Het aantal besmettingen loopt gierend op en er zijn al regio's in Nederland met extra maatregelen. Op deze manier gaat het niet lukken om corona eronder te houden", zegt hij op Radio 1.

Een nieuwe lockdown dreigt zelfs volgens de VVD'er. "Als je zoiets doet, moet je direct klaarstaan om te handhaven als mensen zich niet aan de regels houden. Ik word hier moedeloos van. We proberen tegen te houden dat het hele land in lockdown moet. De cijfers lopend gierend op en op de IC's liggen weer meer dan honderd mensen. Op deze manier stevenen we op een nieuwe lockdown af."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Burgemeester Tilburg: 'Bijeenkomst Willem II-fans bewuste keuze'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore